Verdt å se og oppleve i København | Wakeup Copenhagen

Om København – verdt å se i byen

København

Skal du en tur til København eller er du lokal og har lyst til å leke turist i egen by? Våre Wakeup Copenhagen-hoteller i København er det beste utgangspunktet for å oppleve den pulserende storbyen uansett om du er på forretningsreise, familietur, romantisk opphold eller hva som helst annet. Wakeup Copenhagen ligger i hjertet av København med kulturopplevelser, gastronomi, shopping, grøntområder og et mangfoldig byliv rett rundt hjørnet.

København er en herlig by å feriere i og har et vell av opplevelser å tilby enten du reiser alene eller sammen med andre. Våre Wakeup Copenhagen-hoteller i Borgergade og Carsten Niebuhrs Gade har begge en sentral beliggenhet i København, med gangavstand til det meste og tett på byens puls. Her finner dere opplevelser for hele familien, romantiske spaserturer for to, inspirerende områder som får kreativiteten til å blomstre til neste forretningsmøte, en mengde shoppingmuligheter for venninneturen og et utall av kulturopplevelser og aktiviteter for den eventyrlystne.

På denne og underliggende sider får du noen nyttige tips til hva du kan finne av severdigheter, matopplevelser og shoppingmuligheter i nærområdet til ditt Wakeup Copenhagen-hotell.

Københavns skyline

Kulturopplevelser og severdigheter i København

På Kongens Nytorv finner du flere av Københavns store attraksjoner, deriblant Det Kongelige Teater, som hver kveld viser de største forestillingene Danmark har å by på. Er du sulten på en skikkelig kulturopplevelse, anbefaler vi å forsøke en klassisk ballett-, teater- eller operaforestilling og starte kvelden med middag på en av de mange lekre restaurantene i området.

I tillegg til Det Kongelige Teater finner du også sjarmerende Nyhavn, som kan by på fargerike historiske bygninger og en mengde koselige kafeer og restauranter like ved havnefronten. Om sommeren strømmer det til med turister og lokale som nyter solen i selskap med en kald øl, drink eller deilig mat fra en av restaurantene i nærheten mens de lytter til livlige gatemusikanter. Fra Nyhavn kan du også ta en hyggelig (og rimelig) kanalbåttur, som går forbi flere av Københavns store attraksjoner, blant annet det arkitekttegnede skuespillerhuset og operaen på Holmen.

Er du på besøk i København og bor på et av våre smarte Wakeup Copenhagen-hoteller, kan vi også anbefale en hyggelig og forfriskende spasertur langs vannet til et av Danmarks aller største ikoner, skulpturen av H.C. Andersens Den Lille Havfrue, som skuer lengselsfullt inn mot land. I nærheten finner du også kongefamiliens arkitektoniske hovedresidens Amalienborg, som består av fire nesten like slottsbygninger. Her kan du oppleve livgarden og vaktskiftet, som er en populær begivenhet blant mange turister og lokale.

Er du kunstinteressert, har København en mengde museer med spennende utstillinger og arrangementer året rundt. En kort spasertur fra Wakeup Copenhagen-hotellet i Borgergade finner du Statens Museum for Kunst, som også ligger like ved Nørreport stasjon. Eller stikk innom Kunsthal Charlottenborg ved Nyhavn, Nationalmuseet ved Ny Vestergade eller et av de mange andre galleriene og utstillingsstedene i sentrum av København.

For mange er en tur til København ensbetydende med et besøk i Tivoli, som ligger i gangavstand til alle hotellene våre i København. Våkn opp etter en natt i et av våre smarte hotellrom i København, nyt vår lekre frokostbuffé og ta med barna, kjæresten eller vennegjengen langs Strøget og opp til Rådhusplassen der du finner den historiske fornøyelsesparken. I Tivoli er du garantert en dag i magiske omgivelser uansett årstid. I vår- og sommersesongen blomstrer romantikken når Tivoli-hagen står i fullt flor og forvandles til et fargesprakende blomsterparadis. Dette er absolutt tiden for en hyggelig dagstur med familien eller en romantisk spasertur for to. Er du alene, kan du lese avisen i fred og ro i Tivoli-hagen, eller du kan planlegge en tur med kolleger, samarbeidspartnere eller kunder og la ideene få fritt utløp i fornøyelsesparkens magiske omgivelser.

I høstsesongen kan du se frem til en (u)hyggelig Halloween-opplevelse når Tivoli pyntes til en av årets største internasjonale begivenheter, med gresskar, hekser og spennende oppsetninger i imponerende farge- og lysarrangementer. Planlegger dere en tur til København i forbindelse med julen, må dere ikke gå glipp av lysfesten i Tivoli, med mengder av julepynt og underholdning for både store og små. Gå på oppdagelsesferd i honningkakeslottet, smak på julespesialiteter i de mange bodene, opplev Tivoli-Gardens vakre juletoner, se Lucia-opptoget eller det strålende julelysshowet i Tivolis Kina-område.

Tivoli i julen

Ved siden av Tivoli ligger Københavns Hovedbanegård, så det er enkelt å komme seg til og fra. Faktisk ligger det veldig mange spennende kultursteder i området rundt Hovedbanegården – blant annet teatre, kinoer og museer. Nye Carlsberg Glyptotek ligger et steinkast fra Hovedbanegården, og liker du teater og scenekunst, finner du Det Ny Teater, Wallmans Cirkusbygningen og Tivolis konsertsal like rundt hjørnet. Planlegger du en hyggelig kinotur, finner du for eksempel det historiske Grandteatret i Mikkel Bryggers Gade og Nordisk Film Biografer Imperial ved Vesterport stasjon.

Beveger du deg i retning vårt Wakeup Copenhagen-hotell i Carsten Niebuhrs Gade, kommer du til det hippe området Vesterbro med en mengde spennende spisesteder, butikker og kulturtilbud.

Ved shoppingsenteret Fisketorvet, som ligger like ved siden av hotellet, finner du et av København-beboernes elskede havnebad, som blir flittig benyttet gjennom hele sommeren – enkelte ganger også om vinteren. Har dere behov for en forfriskende dukkert i storbyen, er havnebadet et godt alternativ.

Like ved Wakeup Copenhagen i Carsten Niebuhrs Gade finner du også mange offentlige transportmidler. Dybbølsbro stasjon ligger et steinkast fra hotellet, og 10–15 minutters gange fra hotellet finner du Københavns Hovedbanegård med buss- og togforbindelse til de fleste avkroker i Danmark.

Skuespillerhuset