Den Gamle By i Aarhus

old town in aarhus | photo by: Kim Wyon | source: VisitDenmark

Dra på tidsreise i Den Gamle By

Den Gamle By i Aarhus gjør det mulig å dra på en tidsreise tilbake til din egen, dine foreldres og dine besteforeldres historie og hverdag. Det er en helt unik severdighet fordi den gjøres virkelig av de mange menneskene som lever seg inn i tiden som var. I løpet av de siste 10 årene har museet ønsket mer enn 3 millioner gjester velkommen, for det finnes bare én Den Gamle By – og den er i Aarhus.

I det levende museet i Den Gamle By i Aarhus kan du møte disse personene som forestiller å leve i en annen tid. De lager mat og hugger ved, sitter med nål og tråd eller ekspederer kunder i de historiske butikkene. Du møter fortidens mennesker, ser stuene og kjøkkenene deres, og nyter den søte duften i det gamle bakeriet.

Den moderne by i Den Gamle By

Som en del av Den Gamle By i Aarhus kan du oppleve «Den Moderne By» i en gate fra 1974. Gaten heter Sønderbrogade, og her kan du besøke radio/tv-forretningen Pouls Radio eller dra på oppdagelsesferd i seks forskjellige leiligheter, private hjem, bakgårder og verksteder fra 1974. Jazzbaren Bent J er dessuten åpen for gjester, så gå inn og kjenn atmosfæren fra et autentisk århusiansk vertshus.

Jul i Den Gamle By

Ved juletider er Den Gamle By i Aarhus spesielt godt besøkt, for her er stemningen enda mer autentisk og hyggelig. Her fortelles julens historie gjennom fire århundrer, og det er pyntet og dekket opp slik man har gjort det fra 1600-tallet og helt opp til 1974.

På Fredagsjul i Den Gamle By kan du blant annet glede deg til:

  • Fredagsjazz
  • Gratis omvisninger i julens historie
  • Jul på Torvet (matboder, julegodter og gaver)
  • Innendørs husflidsmarked
  • Julestue med kaffe og julekaker
  • Ildshow på Torvet

Og mye mer..

Les mer om Den Gamle By i Aarhus.

I julemånedene er Julehuset i Den Gamle By stedet med vaskeekte julehygge for hele familien. Julehuset inviterer inn til en form for labyrint som lar deg velge din vei rundt i julehistoriene. På turen rundt i huset er det forskjellige aktiviteter for både barn og voksne. Få et innblikk i hva gutter og jenter fikk i julegave i gamle dager, hvorfor vi egentlig feirer jul og hvordan nissene og julebamsene bor.

75 historiske bygninger i Den Gamle By i Aarhus

Du finner mer enn 75 historiske bygninger, boliger, utstillinger, verksteder og butikker i Den Gamle By i Aarhus. Det store, levende museet tilbyr koselige turer med hest og vogn, og i de morsomme historiske butikkene kan du gjøre en god handel. I kjelleren kan du ta en fatøl og nyte Traktørstedets deilige kaffe og kringle. Den Gamle By i Aarhus oppleves med alle sanser.

Spesialutstillinger i Den Gamle By

Året rundt er det mange forskjellige spesialutstillinger, aktiviteter og temadager i Den Gamle By, og i hele desember måned kan du oppleve «Julen i Den Gamle By», slik den var i de gode gamle dager. Risgrøt, fortellinger og ekte julekos.