Opplevelser i Aarhus

Opplevelser i Aarhus | Photo by: photopop | source: VisitAarhus

Populære severdigheter i Aarhus (Smilets By)

I dette universet kan du finne inspirasjon til hva som er verdt å oppleve når du ferierer i eller rundt Aarhus. Listen vokser i takt med at byen utvides med nye severdigheter og arrangementer. Aarhus er Danmarks nest største by, og byr på verdenskjente museer og et bredt utvalg innen shopping i sjarmerende gater og butikker. Aarhus har også et spennende havneområde, strand og skog.

Aarhus Ø er en ny bydel like ved vannet og havnen, som alltid har vært viktig for Aarhus. Hele havneområdet nær sentrum er i ferd med å gjennomgå en total forandring. Området fremstår nå som en sjarmerende kanalby med kort vei fra kafeene i sentrum til å nyte atmosfæren ved vannkanten,.

I oversikten nedenfor finner du ytterligere informasjon om de enkelte severdighetene, og gode idéer til morsomme, spennende og populære opplevelser i Aarhus. Har du aldri vært i Aarhus, kan du glede deg til en vakker by som oppfyller alt du kan ønske deg av en kulturell ferie med plass til shopping, gourmetopplevelser og moro for barna.

Inspirasjon og informasjon om Aarhus

Alle severdighetene og historien som gjorde Aarhus til europeisk kulturhovedstad for noen år tilbake, finner du i listen nedenfor. Gå på oppdagelsesferd blant alt det flotte som byen har å tilby. Listen over gode spisesteder og populære attraksjoner er lang. Museene i byen er verdenskjente og vil garantert by på noen overraskelser sammenlignet med de mer tradisjonelle kulturopplevelsene man kjenner fra andre storbyer. Aarhus byr på gammelt og nytt i skjønn forening, og nedenfor har vi noen forslag til overnattingssteder som vil gjøre besøket til en minneverdig opplevelse. Listen nedenfor inneholder bare et lite utvalg av alt Aarhus har å tilby, men bruk den gjerne som utgangspunkt og inspirasjonskilde. Her finner du noe for voksne og barn og de midt imellom. God fornøyelse!

Om Wakeup Aarhus – nærhet til byens severdigheter

Har du ikke bestilt overnatting til ferien, miniferien eller langhelgen i Aarhus? Da er Wakeup Aarhus ideell som base – både for enkeltpersoner, par og barnefamilier. Den svært sentrale beliggenheten ved Bruuns Galleri gir deg det beste utgangspunktet for å oppleve byen, det hyggelige kafémiljøet og de populære severdighetene. Du går ut av hotellobbyen i vakre omgivelser og befinner deg midt i sentrum av byen.

Bruuns Galleri har samlet mange butikker og restauranter under samme tak, og er nabo til Wakeup Aarhus. Så hvis været er dårlig, kan du likevel besøke en mengde butikker og restauranter tørrskodd. Det er enkelt å finne alle severdighetene til fots, men vil du oppleve Aarhus på to hjul, kan du leie sykkel på Wakeup Aarhus og komme deg enda lettere rundt i byen.

Bruunsgade har alt, og i butikkene her finner du det aller beste utvalget av brød, kaker, delikatesser, vin og kjøtt. Alle spesialbutikkene, restaurantene, kaféene og butikkene med moteklær bidrar til et livlig gatebilde. Hovedgaten er en del av Frederiksbjerg og strekker seg fra Banegårdspladsen i nord mot Skt. Pauls Kirke i sør. Gaten forbinder indre by med Frederiksbjerg, og det innebærer at nettopp Bruunsgade er et attraktivt strøk med populære butikker.

Wakeup Aarhus er den beste basen du kan ha i byen når du ønsker sentral beliggenhet, lav pris og høy kvalitet. Da har du et godt utgangspunkt for et flott hotellopphold, uansett om det handler om én eller flere netter. Miniferie er også populært, og Wakeup Aarhus har familierom med plass til hele familien.

Wakeup Aarhus, M.P. Bruuns Gade

Wakeup Aarhus, Bruunsgade

Smart lavprishotell i Aarhus – nabo til Bruun's Galleri og like ved Hovedbanegården.

Les mer