Moesgaard Museum i Aarhus

Kom tett på oldtiden på Moesgaard Museum

Cirka 20 minutters kjøring fra Aarhus sentrum finner du Moesgaard Museum – et museum i internasjonal liga. Museet gjennomgikk en ren forvandling i 2014 med et nybygg på 16 000 kvadratmeter, tegnet av Henning Larsen Architects, og med landskapsdesign av Kristine Jensens Tegnestue. Det spesielle ved bygningen er at den er gravd inn i en sørvendt skråning, nord for Moesgård herregård. Taket er dekket med gress og gir god adgang til en fenomenal utsikt fra Moesgaard Museum.

Utstillinger på Moesgaard Museum

På Moesgaard Museum i Aarhus kan du oppleve utstillinger med fantastiske funn fra den danske oldtiden. Kjenner du f.eks. Grauballemannen? Grauballemannen er verdens best bevarte moselik, og han kan du se på Moesgaard Museum. Det samme med våpenofringene fra Illerup Ådal. Ofringer som forteller historien om jernalderens krigskunst og maktkamper. Moesgaard Museums samling omfatter dessuten sju lokale runestener og utstillingen «De dødes liv», som viser hvordan kulturelle forskjeller preger oppfatningen av døden.

Fortiden bli brakt til live på Moesgaard Museum i Aarhus. Attraksjonen er på internasjonalt nivå på grunn av arkitekturen, utstillingene og den naturskjønne beliggenheten i Skåde Bakker – sør for Aarhus, hvor det er utsikt til havet og skogen. Via en nytenkt formidlingsmetode og en fullstendig makeløs arkitektur er Moesgaard Museum i dag en opplevelse i verdensklasse i Aarhus. En enestående fortid blir levende, og det gir en spesiell forståelse for det som har skapt vår nåtid, vår hverdag og våre liv.

Utstillingen om oldtiden er imponerende, og med forskjellige tidsaldre som vekkes til live, kan du dra på oppdagelsesferd i de gigantiske gravhaugene fra bronsealderen, eller være med når jernalderbøndene ofrer våpen til gudene. Både barn og voksne lærer og opplever mye på Moesgaard Museum i Aarhus. Finn informasjon om de nyeste utstillingene på Moesgaard Museum.

Vikingtreff Moesgaard

Det årlige vikingtreffet arrangeres av Moesgaard Museum i Aarhus og kan oppleves lørdag og søndag i uke 30. Under arrangementet kan du oppleve og hilse på mer enn 1 000 vikinger, som hvert år ser frem til å møtes til Nordens største vikingtreff på Moesgård Strand. Under vikingtreffet på Moesgaard Museum får du innblikk i vikingenes dagligliv og ser dem konkurrere innbyrdes i bl.a. ridning, våpenbruk, kunsthåndverk og mat. Vikingtreffet er kjent som det uoffisielle VM i vikingkamp, hvor kampene ikke bare er skuespill og show, men en æressak som tas alvorlig i vikingkretser.

Denne helgen kan du nyte de hyggelige markedene, skyte med pil og bue, spise autentisk mat fremstilt av vikingtidens råvarer og oppleve musikk, teater og fortellinger for barn. Det er vikingkamper og ryttershow som tiltrekker seg det største publikummet, for her blir autentisiteten særlig intens. Som publikum blir du med på en aktiv tidsreise, hvor leirstemning, raske hester og voldsomme kamper kan oppleves på nært hold.