Musikhuset Aarhus

Konserter, opera og teater på Musikhuset Aarhus

I Musikhuset Aarhus (også kalt Aarhus Musikhus) er de musikalske innslagene mange. Temaet er musikk, og programmet byr på mange aktiviteter, underholdning og konserter for både barn og voksne. Aarhus Musikhus ligger få minutters gange fra Bruun’s Galleri og har derfor en sentral beliggenhet – i hjertet av Aarhus.

Programmet favner vidt, og du kan få veldig mange gratis musikkopplevelser i Musikhuset Aarhus. I kalenderen til musikkhuset kan du sortere etter sjanger (jazz, musikal, opera, dans, komedie m.m.) og krysse av i feltet Gratis, hvis du vil se de arrangementene som er gratis. De flotte forestillingene kan kombineres med hyggelige restaurant- og kafébesøk i den unike arkitekturen som møter deg når du kommer inn i Aarhus Musikhus. En 2 000 kvadratmeter stor foyer skaper en helt spesiell atmosfære med palmer, sollys, kunstverk og oliventrær.

Aarhus Musikhus er Nordens største

I 1977 inviterte Aarhus Kommune til en arkitektkonkurranse for å gi det århusianske musikklivet de beste vilkår. Vinneren blev Kjær & Richter, og i 1982 ble Aarhus Musikhus innviet. Musikkhuset har seks saler, ni scener, 500 rom og et areal på 35 000 kvadratmeter. Det er et arkitektonisk flott hus med både klassiske og moderne trekk, og er i dag et kulturelt sentrum i Aarhus midtby, samt Nordens største musikkhus. Aarhus Musikhus er dessuten hjemsted for Den Jyske Opera, Børneteateret Filuren, Det Jyske Musikkonservatorium og Aarhus Symfoniorkester.

Huset byr som nevnt på musikalske opplevelser for enhver smak – konserter, barneforestillinger, teater, komedie, symfonikonserter, musikaler, opera og dans, i tillegg til arrangementer, konferanser og møter for forretningssegmentet. Det har blant annet vært mulig å oppleve Rod Stewart, Tina Turner, Ray Charles, Leonard Cohen, Bob Dylan, Liza Minelli og The Beach Boys, samt store musikaler som Dirty Dancing, Elsk meg i natt og MAMMA MIA. Du finner det aktuelle programmet på Musikhuset Aarhus egen hjemmeside.

I Aarhus Musikhus finner du mange interessante kunstverk av store danske og utenlandske kunstnere, f.eks. Ingvar Cronhammer, Pierre Soulages, Robert Jacobsen, Ejler Bille, Sonny Tronborg, Chen Wenling og Jean Arp. Disse verkene er med på å komplettere den kulturelle opplevelsen som du får når du besøker Musikhuset Aarhus.