København på lavbudsjett – billige og kostnadsfrie opplevelser i København!

Photo by: Nicolai Perjesi | Source: VisitCopenhagen

Selv om København er blant Europas dyreste storbyer, finnes det en rekke billige og kostnadsfrie alternativer som kan gi deg en flott opplevelse av byens liv og atmosfære. Her guider vi deg til noen av dem, men det finnes mange flere. Og på Wakeup Copenhagen kan du overnatte til en fornuftig pris.

Hotellene ligger på tre attraktive adresser i København. Wakeup Copenhagen, Borgergade lige ved Kongens Nytorv, Wakeup Copenhagen, Bernstorffsgade et par minutters gangavstand fra Tivoli og Københavns havnefront og sist, men ikke minst Wakeup Copenhagen, Carsten Niebuhrs Gade på Kalvebod Brygge. På Wakeup Copenhagen kan du alltid få en billig overnatting i København, slik at du har mer penger å bruke på alt som er morsomt.

Billige severdigheter og opplevelser i København

København har en rekke festivaler innen kunst, kultur og litteratur, og det er alltid mulig å finne et arrangement som passer for enhver lommebok. Om sommeren arrangeres det utallige gatefester og loppemarkeder i de forskjellige bydelene, og det er gode muligheter for å finne brukte skatter og feste på lavbudsjett – les eventuelt om de ulike alternativene på aok.dk før avreise. Før ankomst kan du for eksempel registrere deg på downtown.dk, som hver dag selger opplevelser, restaurantbesøk, spa og lignende til halv pris.

Du kan også leie en bysykkel til en rimelig penge, enten i byen eller på et av Wakeup Copenhagen-hotellene. Københavnerne sykler til alt, siden det er både lettvint og billig å oppleve byen på sykkel. Du kan også kjøpe et 2-soners klippekort som dekker de fleste delene av sentrum – benytt den elektrisk drevne citycirkel-bussen eller metroen, eller lei en elsparkesykkel, så kommer du deg raskt rundt.

Opplev København på lavbudsjett

Nedenfor finner du et lite utdrag av de mange billige opplevelsene du kan få med deg når du besøker København:

Folkehuset Absalon 

I Folkehuset Absalon kan københavnere og alle andre møtes på nye måter. Hver kveld klokken 18.00 er det for eksempel fellesbespising ved langbord, der dagens meny blir servert på store fat. Menyen koster bare 50 kroner per person. Kjøp billetter på forhånd hvis du vil være sikker på å få plass. 

Kanalrundtur i København

Kanalrundtur°med Nettobådene er også en billig og hyggelig måte å oppleve byen på. Dette er en avslappende, guidet tur gjennom Københavns kanaler, forbi mange av byens severdigheter og gamle og nye strøk. Alternativt kan du kjøpe en helt vanlig billett til Havnebussen og se København fra vannet på den måten.

Tårnet på Christiansborg

Nyt utsikten over byen og besøk Christianborgs tårn, «Tårnet». Med sine 106 meter er det Københavns høyeste og kan by på en storslått utsikt over byen. Det er gratis å besøke Tårnet, og det er åpent alle dager (unntatt mandag). Du finner inngangen i Kongeporten midt på Christiansborg slott.

Gratis opplevelser i København

København har masse spennende gratisopplevelser å by på. Vi har forslag til noen av de beste tingene du kan gjøre i storbyen

Havnebadet på Islands Brygge 

Havnebadet på Islands Brygge er et spesielt populært sted å besøke i sommermånedene. Både københavnere og tilreisende nyter solen og vannet ved den hyggelige havnefronten på Islands Brygge. Det er gode muligheter for å slappe av på de grønne plenene eller ta en forfriskende dukkert i havnebadet. Du kan nyte medbragt mat og drikke eller besøke de hyggelige kafeene i nærheten. 

Photo by: Astrid Maria Rasmussen | Source: Visit Copenhagen

Fristaden Christiania

Fristaden Christiania er et «must» og fortsatt en av landets største attraksjoner, for deg som ikke har vært der tidligere. Det koster ikke noe å gå rundt i det frisinnede pustehullet. I tillegg er det relativt billig å spise på spisestedene.

Photo by: danefromspain | Source: iStock

Gå på oppdagelsesferd i Københavns bydeler

En av de beste måtene å oppleve Københavns koseligste og mest autentiske sider, er å ta på gode sko og gå på oppdagelsesferd i de forskjellige bydelene. 
Med Know Your Bro-appenkan du få en gratis bydelsguide til enten Nørrebro, Vesterbro, Amager eller Østerbro. Det er helt gratis, og du kan gå rundt i ditt eget tempo og oppleve København på kroppen. 

Photo by: Martin Heiberg | Source: VisitCopenhagen

Bispebjerg Kirkegård

På Bispebjerg Kirkegård i Nordvestkvarteret finner du en av de hyggeligste og vakreste alléene i København. Om våren når kirsebærtrærne står i blomst får området rikelig besøk av folk som kommer for å ta bilde av den vakre, rosa blomstringen.

Photo by: Martin Heiberg | Source: Visit Copenhagen

Sov billig i København fra  

På Wakeup Copenhagen kan du få en billig overnatting i København, tett på storbyens puls, samtidig som du får en god natts søvn i fredelige omgivelser. Wakeup Copenhagen er nye, stilrene og billige lavprishoteller i København sentrum. Uansett hvilket av de tre hotellene våre du velger å bo på, er du garantert at det blir både billig og sentralt – hver gang. 

Felles for rommene

 • Gratis Wi-Fi
 • TV med et bredt utvalg av kanaler
 • Skrivebord
 • Aircondition
 • Dobbeltseng 160 cm
 • Madrass fra Getama
 • 100 prosent røykfritt hotell
 • Døgnåpen resepsjon
 • Business-senter
 • Sykkelutleie
 • Frokostrestaurant

Rimelig frokost!

Start dagen på beste (og billigste) måte ved å legge et godt grunnlag fra bare   per person. For barn under 12 år er prisen   , og barn under 3 år spiser gratis.

Les mer om den deilige frokosten vår her!

Frokost på Wakeup Copenhagen i Carsten Niebuhrs Gade