Tivoli i København

| Photo by: Lasse Salling | Source: Tivoli Gardens

Tivoli ble grunnlagt i 1843 og er en eventyrlig fornøyelsespark i hjertet av København. Her finnes det noe for enhver smak, uansett om du foretrekker suset i Det Gyldne Tårn, H. C. Andersens eventyr i Den Flyvende Kuffert eller en fryktinngytende tur i Dæmonen. Selv om du takker nei til karuseller, kommer du til å nyte en dag sammen med venner og familie i vakre omgivelser i Tivoli Haven. Tivoli er en av verdens eldste fornøyelsesparker. I tillegg til et hav av spennende attraksjoner, byr Tivoli også på herlige matopplevelser fra gourmetmenyer til fast food, samt konserter, musikaler og andre arrangementer i løpet av året fra ulike scener i Tivoli Haven.

Magiske sesonger på Tivoli

Har du allerede besøkt Tivoli? Da er det ingen grunn til ikke å komme tilbake. Tivoli har flere ulike sesonger, som hver og en gjør fornøyelsesparken helt unik. Du kan blant annet oppleve varmende julestemning, (u)hyggelige Halloween-scenarier og pulserende Fredagsrock på Plænen hver sommer, der både danske og internasjonalt kjente artister opptrer for større barn, unge og voksne og skaper en helt egen festivalstemning. Hver fredag og lørdag kveld avsluttes med et flott fyrverkeri. De forskjellige sesongene sørger for at Københavns Tivoli er et dynamisk og magisk sted som bare må oppleves. Har du ennå ikke vært på Tivoli i København? Eller er det mange år siden? Kanskje er det på tide å legge noen feriedager til København. Les mer om sesongene på Tivoli her.

De morsomme attraksjonene i parken

Har du oversikt over alle attraksjonene? Har du kanskje en favorittattraksjon? Det finnes en mengde attraksjoner i Københavns Tivoli – både for store og små. Du kan for eksempel oppleve den vakre utsikten over København fra pariserhjulet Ballongyngen, sette deg i kofferten og bli med på en reise gjennom 32 av H.C. Andersens berømte eventyr, eller teste den elleville attraksjonen Dæmonen, som er 28 meter på det høyeste punktet og har tre herlige looper. Uansett hva du foretrekker, finnes det garantert en attraksjon her som passer for deg. Pass også på å treffe morsomme Pierrot, som går rundt i hagen og hilser på alle. Besøk Tivoli i ferien og nyt en stemningsfull og magisk dag sammen med familien, venner eller kjæresten.

Spis på Tivoli

Om sulten melder seg etter at du har testet mange at attraksjonene, eller du bare vil nyte en kveld med god mat i den vakre parken, finner du et stort utvalg av fristende restauranter på Tivoli. Her er det virkelig noe for enhver smak. Alt fra kryddersterk asiatisk mat og saftige biffer til tradisjonelle, danske klassiske smørrebrød.

Photo by: Restaurant Hummer | Source: VisitCopenhagen

Tivoli Food Hall

Tivoli Food Hall er et matmekka uten sidestykke. Her finner du ikke mindre enn 16 serveringssteder, med mat fra alle verdenshjørner og ulike matkonsepter. Tivoli Food Hall ligger på Bernstorffsgade, ved inngangen, men du kan selvsagt også besøke matmarkedet inne fra selve Tivoli. Uansett hvilken inngang du velger kan du, når været tillater det, sitte ute og nyte maten med utsikt over enten Tivoli eller den livlige Bernstorffsgate. Tivoli Food Hall har åpent året rundt, og har prisnivåer som passer alle lommebøker.

Photo by: Lasse Salling | Source: Visit Copenhagen

Skal dere til København og vil bo nær Tivoli?

På Wakeup Copenhagen bor du like ved Tivoli, i hjertet av storbyen. Alle hotellene ligger nemlig bare få minutters gange fra «den gamle have», og du befinner seg samtidig bare et steinkast fra Københavns Hovedbanegård, Strøget, Nyhavn og alle byens beste severdigheter.  Alle rommene på Wakeup Copenhagen har TV, skrivebord, aircondition, gratis Wi-Fi samt flotte frokostrestauranter som serverer en deilig frokostbufféhver morgen fra bare  .

Ønsker du å bo i sentrum av København, er Wakeup Copenhagen midt i blinken. Smarte hoteller i hjertet av København – til en meget god pris.

Her kan du se hotellenes sentrale beliggenhet i forhold til Tivoli

Tivoli entré

Tivoli

Tivoli er en eventyrlig fornøyelsespark i hjertet av København. Tivoli ble grunnlagt i 1843 og er med det verdens nest eldste fornøyelsespark, som har vært en stor attraksjon siden starten.

Les mer

Wakeup Copenhagen, Bernstorffsgade

Smart lavprishotell i København – like ved Tivoli, Københavns hovedbanegård og det hippe Vesterbro.

Les mer

Wakeup Copenhagen, Borgergade

Smart lavprishotell i København – like ved Kongens Nytorv.

Les mer

Wakeup Copenhagen, Carsten Niebuhrs Gade

Smart lavprishotell i København – nabo til Tivoli Congress Center og like ved Tivoli.

Les mer