Påskeferie i København 2025

Trenger du inspirasjon til påskeferien?

København er et opplagt sted å tilbringe påskeferien – både for barnefamilier og kjærestepar. Byen er full av spennende severdigheter, og uansett humør og behov kan alle ønsker innfris. Dra på gourmetferie og bestill bord på alle de populære spisestedene mens dere bor på et billig og lekkert hotell. Skal ferien være på barnas premisser, er København det ideelle stedet for moro, lek og læring.

Hotellene egner seg ypperlig for en storbyferie på grunn av sin sentrale beliggenhet og enkle atkomst. Enten dere tar tog, fly eller bil, kommer dere rett til døren – enkelt og behagelig.

Overnatt på Wakeup Copenhagen i påskeferien!

Finn hotell

Wakeup Copenhagen, Bernstorffsgade

Smart lavprishotell i København – like ved Tivoli, Københavns hovedbanegård og det hippe Vesterbro.

Les mer

Wakeup Copenhagen, Borgergade

Smart lavprishotell i København – like ved Kongens Nytorv.

Les mer

Wakeup Copenhagen, Carsten Niebuhrs Gade

Smart lavprishotell i København – nabo til Tivoli Congress Center og like ved Tivoli.

Les mer
Photo by: Christian Alsing | Source: Visit Copenhagen

Rådhusplassen

Rådhusplassen er byens store og populære møteplass, der det ferdes folk hele døgnet. Plassen er inspirert av formen på et muslingskall, og ligger ved det imponerende, gamle rådhuset.

Photo by: Joesboy | Source: iStock

Kongens Nytorv

Kongens Nytorv ligger for enden av Strøget opp mot Nyhavn og er omkranset av vakre, gamle paleer. I midten står rytterstatuen av Kong Christian 5., og hver vår er det tradisjon at årets studenter feirer dagen ved å danse rundt statuen.

Forslag til hva dere kan gjøre i påskeferien i København:

 • Shopping
 • Glyptoteket
 • Nyhavn
 • Rundetårn
 • Dansk Design Center
 • Experimentarium
 • Kafé- og restaurantbesøk
 • Nasjonalmuseet
 • Loppemarked
 • Teater og kino
 • Dinner & Show (Wallmans)

En påskeferie med Rundetårn, Experimentarium og Nyhavn

Ja, mulighetene er mange i en by som København. Noen ganger lar man seg friste av aktuelle utstillinger og arrangementer, mens andre ganger er det de større attraksjonene som byen er kjent for, som skal oppleves.

Rundetårn for store og små

Hvem bygde Rundetårn? Rundetårn ble oppført av Christian den 4. og sto ferdig i 1642. Hvor ligger Rundetårn? Rundetårn ligger i sentrum av København – i Købmagergade. Hvor høyt er Rundetårn? Rundetårn er 41,55 meter høyt og har en 209 meter lang spiralrampe på innsiden. Som attraksjon er Rundetårn en av Københavns mest besøkte. Det skyldes både tårnets lange historie og alle utstillingene og arrangementene som holdes på toppen av det. Når var du sist oppe i Rundetårn? Ta en tur opp i tårnet en dag i påskeferien og kombiner eventuelt turen med shopping i butikkene rundt.

Opplev Experimentarium i påskeferien

Stedet der du blir oppfordret til lek og læring og der både voksne og barn kan være med. Experimentarium tilbyr alle tiders underholdning og aktiviteter for hele familien.

Nyhavns unike sjarm

Når været er bra, er Nyhavn et meget populært sted. Her kan du nyte god mat og se på alle menneskene som går forbi – både turister og lokale københavnere. Nyhavn er et havneområde og et av byens best besøkte turistområder. Stemningen er som regel god og hyggelig, og området har en unik og ubeskrivelig sjarm. Dra til Nyhavn og opplev byens summing i påsken mens du spiser deg mett på en av de mange restaurantene.

La hotellet være din base i påskeferien og dra på oppdagelsesferd i de københavnske gater.