Overnatting på lavbudsjett i sentrum av København

På Wakeup Copenhagen kan du overnatte til en fornuftig pris. Begge hotellene ligger på attraktive adresser i København. Wakeup Copenhagen Borgergade like ved Kongens Nytorv og Wakeup Copenhagen Carsten Niebuhrs Gade på Kalvebod Brygge.

Hotellene har til sammen 1.008 rom med flatskjerm-TV og gratis Internett på alle. Alt etter hvor mye du er villig til å betale og hvor god utsikt du ønsker, kan du velge mellom Wakeup Standard, Wakeup Sky og Wakeup Heaven. 

Hotellenes frokostrestauranter tilbyr en deilig frokostbuffé, som kan bestilles i tillegg til rommet. Til tross for sin tostjerners standard holder Wakeup Copenhagen-hotellene virkelig høy standard. Både rommene og fasilitetene utstråler god kvalitet og er en god base for å oppleve København på lavbudsjett.


Opplev København på lavbudsjett

Selv om København er blant Europas dyreste storbyer, kan du finne en rekke billige og gratis alternativer som kan gi deg en fantastisk opplevelse av byens liv og atmosfære. Vi forsøker her å guide deg til noen av dem, men det er mye mer å hente. 

Før du besøker byen kan du for eksempel registrere deg på downtown.dk, som hver dag selger opplevelser, restaurantbesøk, spa og lignende til halv pris. Du kan også leie en bysykkel rimelig, enten ute i byen eller på et av Wakeup Copenhagen-hotellene. Københavnerne selv sykler til alt, ettersom det er både praktisk og billig å oppleve byen på sykkel.

Du kan også kjøpe et 2-soners klippekort som gjelder de fleste steder i sentrum – benytt deg av den elektrisk drevne citycirkel-bussen eller metroen, så kommer du deg raskt rundt.


Severdigheter og opplevelser på lavbudsjett

København har et utall av festivaler innenfor kunst, kultur og litteratur, og det er alltid mulig å finne et arrangement av høy verdi som passer til ethvert budsjett. 

I løpet av sommeren arrangeres det en rekke gatefester og loppemarkeder i ulike områder av byen, så det er gode muligheter for å finne bruktskatter og feste på lavbudsjett – les evt. om de forskjellige alternativene på aok.dk før du kommer.

Fristaden Christiania er et "must" og fortsatt en av landets største attraksjoner hvis du ikke har vært der tidligere. Det koster ikke noe å gå rundt i det frisinnede pustehullet. Dessuten er det relativt billig å spise på en av stadens spisesteder. 

Kanalrundfart med Nettobådene er også en billig og hyggelig måte å oppleve byen på. Turen er guidet og tar deg rundt på en avslappende tur i Københavns kanaler, forbi mange av byens severdigheter samt gamle og nye områder.

Onsdager er det dessuten gratis å besøke mange av byens museer. Alt dette og mye mer kan du oppleve i byen, men hvor skal du sove?