Om København – verdt å se i byen

Photo by: Frame & Work | Source: Visit Copenhagen

De beste opplevelsene og severdighetene i København

Kommer du som tilreisende for å oppleve København, eller bor du der og har lyst til å leke turist i egen by? Våre Wakeup Copenhagen-hoteller i København er det beste utgangspunktet for å oppleve den pulserende storbyen, uansett om du er på forretningsreise, familietur, romantisk weekend eller noe helt annet. Wakeup Copenhagen ligger i hjertet av København med kulturopplevelser, gastronomi, shopping, grøntområder og et mangfoldig uteliv rett rundt hjørnet.

København er en herlig by å feriere i, og har et vell av opplevelser å tilby enten du reiser alene eller sammen med andre. Våre Wakeup Copenhagen-hoteller i Bernstorffsgade, Borgergade og Carsten Niebuhrs Gade har alle tre en sentral beliggenhet i København, med gangavstand til det meste og tett på byens puls. Her finner dere opplevelser for hele familien, romantiske spaserturer for to, inspirerende områder som får kreativiteten til å blomstre til neste forretningsmøte, en mengde shoppingmuligheter for venninneturen og et utall av kulturopplevelser og aktiviteter for den eventyrlystne.

 

Wakeup Copenhagen, Bernstorffsgade

Like ved Tivoli, Københavns hovedbanegård og hippe Vesterbro.

Les om nærområdet
Wakeup Copenhagen i Borgergade

Wakeup Copenhagen, Borgergade

Like ved Kongens Nytorv, Nyhavn og Amalienborg. 

Les om nærområdet
Wakeup Copenhagen, Carsten Niebuhrs Gade

Wakeup Copenhagen, Carsten Niebuhrs Gade

Nabo til Tivoli Congress Center og like ved Tivoli.

Les om nærområdet

Få inspirasjon til å oppleve København

På denne og underliggende sider får du tips om severdigheter, matopplevelser og shoppingmuligheter i nærområdet til ditt Wakeup Copenhagen-hotell.

Kulturopplevelser og severdigheter i København

På Kongens Nytorv finner du flere av Københavns store attraksjoner, deriblant Det Kongelige Teater, som hver kveld viser de største forestillingene Danmark har å by på. Er du sulten på en skikkelig kulturopplevelse, anbefaler vi å forsøke en klassisk ballett-, teater- eller operaforestilling og starte kvelden med middag på en av de mange gode restaurantene i området.

I tillegg til Det Kongelige Teater finner du også sjarmerende Nyhavn, med fargerike historiske bygninger og en mengde koselige kafeer og restauranter rett ved havneområdet. Om sommeren strømmer det til med turister og københavnere som nyter solen i selskap med en kald øl, drink eller deilig mat fra en av restaurantene i nærheten mens de lytter til den livlige musikken i gatene. Fra Nyhavn kan du også ta en hyggelig (og rimelig) kanalrundtur, som går forbi flere av Københavns store attraksjoner, blant annet den spennende arkiteturen i Skuespilhuset og Operaen på Holmen.

Eventyr og kongelige opplevelser i vente

Vi anbefaler en hyggelig og forfriskende spasertur langs vannet til et av Danmarks aller største ikoner, skulpturen av H.C. Andersens Den Lille Havfrue, som skuer lengselsfullt inn mot land. I nærheten finner du også kongefamiliens arkitektoniske hovedresidens Amalienborg, som består av fire nesten like slottsbygninger. Her kan du oppleve livgarden og vaktskiftet, som er en populær begivenhet blant mange turister og københavnere.

Mange museer og opplevelser i vente

Er du kunstinteressert, har København en mengde museer med spennende utstillinger og arrangementer året rundt. En kort spasertur fra Wakeup Copenhagen-hotellet i Borgergade finner du Statens Museum for Kunst, som også ligger i nærheten av Nørreport stasjon. Du kan også besøke Kunsthal Charlottenborg ved Nyhavn, Nationalmuseet, Glyptoteket eller et av de mange andre galleriene og utstillingslokalene i sentrum av København.

Opplev hyggelige Tivoli og det beste av byen

For mange er en tur til København ensbetydende med et besøk på Tivoli, som ligger på gangavstand fra alle hotellene våre i København. Våkn opp etter en overnatting i et av våre flotte hotellrom i København, nyt en fristende frokostbuffé og ta med deg barna, kjæresten eller vennegjengen til Tivoli via Strøget og området ved Rådhuspladsen, der du finner den historiske fornøyelsesparken. På Tivoli er du garantert en dag i magiske omgivelser uansett årstid. Under våren og sommern blomstrer romantikken når Tivoli-hagen står i fullt flor og forvandles til et fargesprakende blomsterparadis. Dette er den perfekt tiden for en hyggelig dagstur med familien eller et romantisk besøk for to. Er du alene, kan du lese avisen i fred og ro i Tivoli-hagen, eller du kan planlegge en tur med kolleger, samarbeidspartnere eller kunder og la ideene få fritt utløp i fornøyelsesparkens magiske omgivelser. 

Høstkos i København

I høst kan du se frem til en (u)hyggelig Halloween-opplevelse når Tivoli pyntes til en av årets største internasjonale begivenheter, med gresskar, hekser og spennende dekorasjoner med imponerende farge- og lysarrangementer. Planlegger dere en tur til København i forbindelse med julen, anbefaler vi varmt å besøke lysfesten på Tivoli, med mengder av julepynt og underholdning både for store og små. Gå på oppdagelsesferd i honningkakeslottet, smak på julespesialiteter i de mange bodene, opplev Tivoli-Gardens vakre juletoner, se Lucia-opptoget eller det strålende julelysshowet i Tivolis Kina-område.

Våre hoteller i København

Wakeup Copenhagen, Bernstorffsgade

Smart lavprishotell i København – like ved Tivoli, Københavns hovedbanegård og det hippe Vesterbro.

Les mer

Wakeup Copenhagen, Borgergade

Smart lavprishotell i København – like ved Kongens Nytorv.

Les mer

Wakeup Copenhagen, Carsten Niebuhrs Gade

Smart lavprishotell i København – nabo til Tivoli Congress Center og like ved Tivoli.

Les mer

Bo sentralt i hjertet av København

Ved siden av Tivoli ligger Københavns hovedbanegård, så det er enkelt å komme seg til og fra. Det ligger mange spennende kulturattraksjoner i området rundt Hovedbanegården – blant annet teatre, kinoer og museer. Nye Carlsberg Glyptotek ligger et steinkast fra Hovedbanegården, og liker du teater og scenekunst, finner du Det Ny Teater, Wallmans Cirkusbygningen og Tivolis konsertsal like rundt hjørnet. Planlegger du en hyggelig kinotur, finner du for eksempel det historiske Grandteatret i Mikkel Bryggers Gade og Nordisk Film Biografer Imperial ved Vesterport stasjon.

Beveger du deg i retning Wakeup Copenhagen-hotellet i Carsten Niebuhrs Gade, kommer du til hippe Vesterbro, med en mengde spennende spisesteder, butikker og kulturtilbud. 

Ved shoppingsenteret Fisketorvet, som ligger like ved hotellet, finner du et av Københavnernes populære havnebad. Det blir flittig benyttet hele sommeren – og enkelte ganger også om vinteren. Hvis det frister med en frisk dukkert i storbyen, er Havnebadet et godt alternativ.

Området rundt Wakeup Copenhagen i Carsten Niebuhrs Gade har gode kommunikasjonsmuligheter. Dybbølsbro stasjon ligger et steinkast fra hotellet, og 10–15 minutters gange fra hotellet finner du Københavns Hovedbanegård med buss- og togforbindelse til de fleste steder i Danmark.