Nærområdene til Aarhus

Photo by: Musikhuset Aarhus | Source: Musikhuset Aarhus

Wakeup Aarhus tilbyr deg et opphold i Danmarks nest største by, som har et bredt utvalg av opplevelser for både store og små. 

Den sentrale beliggenheten i M.P. Bruuns Gate skaper et perfekt utgangspunkt for et spennende opphold i sentrum av byen, der du har kort vei til alt. Her finner du museer i verdensklasse, gastronomi på høyt nivå, en mengde shoppingmuligheter og ikke minst flotte friluftsområder i form av skog, havn og strand.

På Wakeup Aarhus sørger vi for å gi deg de beste forutsetninger for et herlig opphold, enten du planlegger en familietur, en romantisk helg eller forretningsmøter i sentrum.

Finn ut mer om området rundt hotellet

Les mer
Lobby på Wakeup Aarhus

Kulturopplevelser og severdigheter i Aarhus

Etter å ha vært europeisk kulturhovedstad i 2017 byr Aarhus på en mengde kulturopplevelser i form av utstillinger, arrangementer og forestillinger. De fleste av de største attraksjonene ligger med gangavstand til hverandre.

ARoS

Kunstmuseet ARoS ligger bare 900 meter fra Wakeup Aarhus. ARoS er et spennende opplevelseshus for både barn og voksne, og berømt for sin ikoniske regnbue  «Your Rainbow Panorama»  på toppen av museet. Den er signert kunstneren Olafur Eliasson. «Your Rainbow Panorama» gir deg en fantastisk utsikt over Aarhus i alle regnbuens farger, og er en magisk opplevelse for både voksne og barn. ARoS har mange utstillinger, og du kan se aktuelle og kommende utstillinger her. I tillegg til utstillinger, har ARoS også kafé og oransjeri, som kan nytes av alle enten du er gjest på museet eller bare vil ha en god matbit eller kaffe i vakre omgivelser.

Musikhuset Aarhus

Musikhuset Aarhus ligger i samme område som Wakeup-hotellet, og kan tilby et tettpakket program av spennende forestillinger året rundt. Her kan du oppleve alt fra popkonserter til opera med både lokale og internasjonale stjerner. Musikhuset Aarhus har også spennende arkitektur. Den 2000 m2 store glasslobbyen og det omkransende parkområdet skaper en fantastisk stemning. Musikkhuset har også en fin restaurant og kafé, Johan R, der du kan nyte en flott middag i forbindelse med de kulturelle opplevelsene. Vil du oppleve kultur og opplevelser i Aarhus uten å ta frem lommeboka, er det mange gratis-arrangementer både innendørs og ute i det fri.

Tivoli Friheden

Tivoli Friheden er Aarhus’ populære fornøyelsespark. Den ligger idyllisk til i Marselisborg-skogen, på gangavstand fra sentrum i byen. Ta med familien en tur i fornøyelsesparken, som har 40 forskjellige attraksjoner, lekeplasser, boder og mye annet å tilby – og underholdningen sikret for resten av dagen! Tivoli Friheden ligger cirka to kilometer fra Wakeup Aarhus, og du kommer deg raskt dit med tog eller bil. Liker du full fart, vind i håret og masse eventyr, har Aarhus sitt eget Tivoli. Parken har fått en stor oppgradering de seneste årene, og fremstår nå innbydende med mengder av blomster og fontener. Mulighetene er mange i Tivoli Friheden Du kan blant annet kjøpe billetten "All Inclusive", som inkluderer inngang, tilgang til attraksjoner, buffé, verdikupong til softis, popcorn, sukkerspinn eller kaffe og en verdikupong til spill og boder. Du kan også ta med din egen mat og spise i piknik-områdene. Det er også flere grillplasser der du kan kose deg med egen mat. Du kan trygt ta med hele familien til en opplevelsesrik dag, for her er det noe for alle.

Den Gamle By

Den Gamle By er en spennende tidsreise med butikker, bakgårder og verksteder samt bygninger fra helt tilbake til 1500-tallet. En 20 minutters frisk spasertur fra Wakeup Aarhus fører deg til det verdensberømte spesialmuseet, som ligger like ved byens botaniske hage. Møt mennesker utkledd i tidstypiske klær som hogger ved, henter vann og lager mat. Det er også mulig å interagere med dem. Den Gamle By gir et innblikk i Danmarks historie og har rundt 500 000 besøkende hvert år. Bydelen er spesielt verdt et besøk i forbindelse med julen, da den er utsmykket med julepynt fra gamle dager og har en unik stemning.

Guidet byvandring

Ønsker du å ta en utflukt i nærområdet uten at det krever for mye planlegging, kan vi anbefale en guidet byvandring. Der kan du dykke ned i historien og få en personlig opplevelse av byen og de ulike bydelene, attraksjonene og museene. Det er mange som tilbyr dette i Smilets by. Både Guideservice Danmark, AarhusGuiderne og Culture Walk har lokale guider i Aarhus og tilbyr mange forskjellige og individuelle muligheter til å se byen.

Moesgaard Museum (MOMU)

Museet har fått stor internasjonal oppmerksomhet på grunn av sine utstillinger, arkitektur og ikke minst omgivelsene. MOMU ligger i et naturskjønt område med utsikt til både hav og skog. Museet har flere koselige vandrestier i området, deriblant den kjente «Oldtidsstien», som er merket med hvite steiner med en rød prikk og fører deg gjennom deler av Øst-Jyllands flotteste natur. Stien passerer også gravmonumenter og rekonstruksjoner av hus fra oldtiden.

Wakeup Aarhus, M.P. Bruuns Gade

Wakeup Aarhus, Bruunsgade

Smart lavprishotell i Aarhus – nabo til Bruun's Galleri og like ved Hovedbanegården.

Les mer

Parker og grønne områder i Aarhus

Aarhus har flere grønne parker der du kan slappe av og nyte den friske luften. Nærmest Wakeup Aarhus er rådhusparken, som ligger like ved rådhuset i Aarhus og kunstmuseet ARoS. Her er et lite utvalg:

 • Botanisk have, den største parken i Aarhus C.
 • Rådhusparken, ligger midt i Aarhus C og er en liten grønn oase.
 • Marienlystparken, like ved Aarhus Universitetshospital. Den store parken har både skog og golfbane.
 • Marselisborg Slotspark, her kan du gå en tur i dronningens private hage, når kongefamilien ikke selv er på slottet.
 • Mindeparken ligger idyllisk til både ved vann og skog.
 • Lisbjerg Skov har 5 store gapahuker hvor man kan overnatte – så ta med sovepose og liggeunderlag, og sov utendørs i Lisbjerg skov.
 • Stranden ved Åkrogen utenfor Aarhus-bydelen Risskov er en populær sandstrand, med mange muligheter for å være aktiv, både i vannet og på selve stranden. For noen år siden ble Åkrogen utvalgt av den store kanadiske avisen "The Globe and Mail" som en av verdens 10 beste strender.

Kino- og teateropplevelser

En tur på kino? En kinotur er alltid hyggelig, og det er mange tilbud i Aarhus. Dere kan velge Øst for Paradis, Nordisk Film Biografer, eller CinemaxX, som ligger på samme gate som hotellet.

Aarhus har et stort utvalg av teatre, alt etter hvilken type forestilling du har lyst til å se. Her er noen av mulighetene i sentrale Aarhus.

 • Aarhus Teater – Danmarks største scene utenfor hovedstaden.
 • Teatret Svalegangen – Historier tett på deg og din verden.
 • Teater Katapult – Det skrivende teater med fokus på teksten som danner grunnlaget for scenekunsten.
 • Teatret Gruppe 38 – Byens intimscene på Aarhus Ø.