Om Aarhus – verdt å se i byen


Aarhus

Bor du på Wakeup Aarhus i M.P. Bruuns Gade, kan du se frem til et opphold i Danmarks nest største by, som har et bredt utvalg av tilbud for både store og små. Byens historiske røtter strekker seg faktisk helt tilbake til vikingtiden, som en morsom kontrast til byens unge atmosfære – Aarhus er nemlig den byen i Danmark med flest studenter.

Den sentrale beliggenheten i Bruunsgade skaper et perfekt utgangspunkt for et spennende opphold i sentrum av byen, der du befinner deg tett på alt. Her finner du museer i verdensklasse, gastronomi på høyt plan, en mengde shoppingmuligheter og ikke minst flotte friluftsområder i form av skog, havn og strand.

På Wakeup Aarhus sørger vi for å gi deg de beste forutsetninger for et herlig opphold i Aarhus, enten du planlegger en familietur, et romantisk weekendopphold eller forretningsmøter ute i byen.

Nedenfor følger noen tips til hva du kan se og oppleve i byen og området rundt Wakeup Aarhus.

Kulturopplevelser og severdigheter i Aarhus

Som europeisk kulturhovedstad 2017 har Aarhus en mengde kulturopplevelser å by på i form av utstillinger, arrangementer og forestillinger. De fleste av toppattraksjonene ligger innenfor gangavstand, og et perfekt sted for alle kulturinteresserte er naturligvis det verdensberømte kunstmuseet ARoS, som ligger bare 900 meter fra Wakeup Aarhus. ARoS er et spennende opplevelseshus for både barn og voksne, og berømt for sin ikoniske regnbue «Your Rainbow Panorama» på toppen av museet. Den er signert kunstneren Olafur Eliasson. «Your Rainbow Panorama» tilbyr et fantastisk utsyn over Aarhus i alle regnbuens farger og er en magisk opplevelse for både voksne og barn.

I samme område finner du Musikhuset Aarhus, som kan tilby et tettpakket program av spennende forestillinger året rundt. Her kan du oppleve alt fra popkonserter til opera med både lokale og internasjonale stjerner. Arkitektonisk sett er Musikhuset Aarhus også et spennende sted. Den 2000m2 store glassfoajeen og det grønne parkområdet rundt skaper en fantastisk stemning.

Liker du full fart, vind i håret og masse eventyr, er det også råd. Visste du for eksempel at Aarhus har sitt eget Tivoli? Tivoli Friheden er Aarhus’ populære fornøyelsespark. Den ligger idyllisk til i Marselisborg-skogen, i gangavstand fra sentrum av byen. Ta med familien en tur i fornøyelsesparken, som har 40 forskjellige attraksjoner, lekeplasser, boder og mye annet å tilby. – da er underholdningen sikret for resten av dagen! Tivoli Friheden ligger cirka to kilometer fra Wakeup Aarhus, og du kommer deg raskt dit med tog eller bil.

En 20 minutters frisk spasertur fra Wakeup Aarhus fører deg til det verdensberømte spesialmuseet Den Gamle By, som ligger like ved byens botaniske hage. Legg ut på en spennende tidsreise og se butikker, bakgårder, verksteder og bygninger som stammer helt tilbake fra 1500-tallet. Møt mennesker i datidens klær, som hogger ved, henter vann og lager mat. Det er også mulig å samhandle med dem. Den Gamle By gir et innblikk i datidens Danmark og har rundt 500 000 besøkende hvert år. Bydelen er særlig verdt et besøk i forbindelse med julen, da den er utsmykket med julepynt fra gamle dager og oser av stemning.

Ønsker du å ta en utflukt i nærområdet uten at det krever for mye planlegging, kan vi også anbefale en guidet byvandring. Der kan du dykke ned i historien og få en personlig opplevelse av byen og dens mange spennende områder, attraksjoner og museer.

Tilbringer du flere dager i Aarhus og er klar for en litt lengre tur, kan du besøke Moesgaard Museum (MOMU), der fortiden er brakt til live. Museet har fått stor internasjonal oppmerksomhet på grunn av sine utstillinger, arkitektur og ikke minst omgivelsene. MOMU ligger i et naturskjønt område med utsikt til både hav og skog, og det er mulig å trekke frisk luft. Museet har flere koselige vandrestier i området, deriblant den kjente «Oldtidsstien», som er merket med hvite steiner med en rød prikk og fører deg gjennom noe av Øst-Jyllands flotteste natur. Stien passerer også gravmonumenter og rekonstruksjoner av hus fra oldtiden.

Aarhus har flere grønne parker der du kan slappe av og nyte den friske luften. Nærmest Wakeup Aarhus er rådhusparken, som ligger tett opptil rådhuset i Aarhus og kunstmuseet ARoS.

Planlegger dere en trivelig kinokveld, kan dere ta turen til Øst for Paradis, Nordisk Film Biografer Aarhus eller CinemaxX, som ligger i samme gate som hotellet.